تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۴۲
بازدید: ۲۵۲
کد خبر: ۸۴۳۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تغییر آرایش در جبهه حقیقی ها | ادامه خرید بازیگران بزرگ در نماد «فجر»

می متالز - در حالی که در هفته‌های پیشین عمده تمرکز بازیگران خرد به نمادهای خودرویی معطوف بود، در هفته اخیر این صنعت به رده سوم خریدهای حقیقی نزول کرد. در مقابل صنعت فرآورده‌های نفتی که مدت مدیدی از دید این دسته از بازیگران دور مانده بود بیشترین پول‌های خرد را به سمت خود جذب کرد.
تغییر آرایش در جبهه حقیقی ها | ادامه خرید بازیگران بزرگ در نماد «فجر»

به گزارش می متالز، در سمت و سوگیری بازیگران حقوقی نیز تغییرات قابل‌توجهی دیده می‌شود، با این وجود صدرنشینی دوباره «فجر» در میان خریدهای حقوقی جالب توجه است.

خالص تغییر مالکیت‌های سهام، تنها در بورس و طی هفته گذشته 1395 میلیارد تومان به سمت بازیگران حقیقی بازار بود. به این ترتیب می‌توان گفت بازیگران بزرگ استراتژی فروش‌های بزرگ و خریدهای کوچک را ادامه‌ داده‌اند. احتمالا با رسیدن به ماه پایان سال انگیزه حقوقی‌ها برای عرضه سهام بیشتر نیز خواهد شد. در این شرایط آن چه تعیین‌کننده است تداوم جریان نقدینگی حقیقی به سمت بازار سهام است.

صنایع هدف بازیگران خرد و حقوقی در هفته منتهی به 16 بهمن

در آخرین روز معاملاتی هفته بازیگران حقیقی بازار به صورت مشخص گروه «فرآورده‌های نفتی» را نشانه گرفتند و همین مساله سبب شد تا بیشترین جریان ورود نقدینگی حقیقی در این گروه رقم بخورد. هر 3 نماد بزرگ پالایشی نه تنها روز چهارشنبه از بزرگ‌ترین حامیان شاخص کل بودند، بلکه در فهرست 10 گانه بیشترین ورود نقدینگی حقیقی قرار گرفتند.

سودآوری نمادهای این گروه در فصل پاییز تا حدود زیادی ناامیدکننده بود و در صورتی که کرک‌اسپرد محصولات پالایشی در فصل زمستان با بهبود قابل‌توجهی همراه نشود این روند ورود نقدینگی ممکن است چندان پایدار نباشد؛ به هر صورت این نمادها دیر یا زود با واقعیت‌های صورت‌های مالی روبه‌رو می‌شوند و بازیگران بازار نباید این مساله را نادیده بگیرند. اصلی‌ترین محرک نمادهای پالایشی، به عنوان یکی از گروه‌های بزرگ کالایی بورس تهران، همواره سودآوری و صورت‌های مالی بوده است و بر هم زدن این رویه حتی برای کوتاه‌مدت نقدینگی کاملا قدرت‌مندی می‌طلبد. این مساله در رابطه با سایر گروه‌های کالایی بازار نیز برقرار است. با این وجود تحلیل عوامل اثرگذار بر سودآوری فلزی‌-معدنی‌ها و همین طور شرکت‌های پتروشیمی از پیچیدگی کمتری برخوردار است.

در بانک‌ها نیز دو دسته از محرک‌ها پیشران جذب نقدینگی است: جاماندگی برخی نمادها از رشد عمومی بازار و بهانه‌های افزایش سرمایه‌ای در برخی دیگر. با این حال افزایش عرضه از سوی بازیگران حقوقی در نمادهایی که جامانده عنوان می‌شوند رفتاری عمومی و مطرح است.

در گروه‌ «خودرو و ساخت قطعات» رشدهای 50 درصدی قیمت سبب شده است تا جریان ورود نقدینگی با تامل بیشتری همراه شود. باید در نظر داشت که انتظار برای رونمایی از افزایش سرمایه این نمادها به اوج رسیده است و در صورتی که میزان افزایش سرمایه‌ها با انتظارات بازار همخوان نباشد فشار بر قیمت سهم چندان دور از انتظار نخواهد بود. در سوی مقابل شاید تجدید ارزیابی‌های حداکثری بتواند سوخت صعود بیشتر این نمادها را فراهم کند. با نزدیک شدن به پایان سال 98 انتظار می‌رود که در آینده‌ای نه‌چندان دور پیشنهادهای افزایش سرمایه این شرکت‌ها بر روی کدال بنشیند.

در جدول زیر خالص خرید حقوقی در صنایع مختلف بازار طی هفته گذشته را شاهد هستیم. همان‌گونه که مشاهده می‌شود حجم خرید‌های حقوقی نسبت به فروش‌ آن‌ها کاملا ناچیز است. با این وجود خرید بازیگران حقوقی در گروه قند و شکر از نکات جالب معاملات هفته گذشته است. تقریبا تمام خالص خرید حقوقی‌ها در گروه قند و شکر در تک‌نماد «قثابت» بوده است که در جدول‌ بعدی قابل‌مشاهده است.

سیبل نمادی حقیقی – حقوقی

در هفته اخیر بازیگران حقیقی مسیر دشواری را برای کسب سود در پیش گرفتند و آن تمرکز بر نماد «وتجارت» برای کسب بازدهی 24 درصدی بود. این مسیر از این لحاظ دشوار است که نماد «وتجارت» عرضه‌کننده‌های قدرتمندی دارد و در ماه‌های اخیر همین عامل سقف‌شکنی این نماد را بارها به بن‌بست کشانده بود. از سوی دیگر بهانه‌ها در این نماد به حداقل می‌رسد: نه انتظار محسوسی از سودآوری بانک تجارت در میان است و نه انتظاری برای تجدید ارزیابی دارایی‌های این بانک وجود دارد؛ تنها جاماندگی از صعود عمومی سهام است که بازیگران بازار را به رشد قیمت این سهم مجاب می‌کند. در سوی مقابل باید در نظر داشت بازیگران بزرگ این سهم، می‌توانند از نوسان‌های مدام آن کسب سود کنند و صعود یکباره و توقف در سطحی خاص می‌تواند این پتانسیل را کم‌رنگ کند. با این وجود تمام این مسائل در مقابل‌ قدرت خیره‌کننده نقدینگی ورودی نتوانستند مانعی باشند و سهام بانک تجارت در هفته اخیر چندین روز را در محدوده صف خرید به پایان برد.

نماد «خساپا» نیز در انتظار برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی همچنان تقاضای بازیگران حقیقی را به سمت خود جذب می‌کند. در این میان معاملات روز سه‌شنبه این نماد در نوع جالب توجه بود: صف فروش بیش از 130 میلیون سهمی این نماد عمدتا توسط حقیقی‌ها خریداری شد و همین مساله سبب می‌شود تا این نماد در رده دوم خرید حقیقی‌ها در هفته گذشته جا بگیرد.

خریدهای حقوقی بازار در نمادهای مختلف چندان قابل‌قیاس با عرضه‌ها نیست. با این وجود برخی خریدها در تک‌نمادهای کوچک‌تر بازار جلب توجه می‌کند. به عنوان مثال نماد «فجر» برای چندمین هفته متوالی در فهرست بیشترین خریدهای حقوقی قرار می‌گیرد. مساله‌ای که لزوم رصد معاملات این نماد را بیشتر می‌کند.

عناوین برگزیده